INTRODUCTIE


terug naar het openingsscherm

Met de FAQ Genealogie Benelux hopen we ondersteuning te kunnen bieden aan collega-genealogen, die met vragen komen te zitten tijdens hun genealogisch onderzoek. Dat doen we door vragen en achtergrondinformatie thematisch te bundelen op deze site. Het accent ligt nadrukkelijk op de onderwerpen die regelmatig terugkomen. De gegevens zoals die zijn te vinden op deze site zijn zo correct mogelijk weergegeven. Fouten kunnen we echter niet uitsluiten (we horen ze graag).

Als u vanuit het hoofdmenu naar een thema gaat, krijgt u een submenu van dat thema. Onder het thema ziet u FAQ staan. Als u daarvoor kiest door er op te klikken verschijnen in dit venster twee frames: de bovenste geeft de onderwerpen aan waarover vragen en antwoorden zijn te vinden, die in het onderste frame getoond worden. Onder het woord FAQ staat het kopje achtergrondinfo waar u diverse onderwerpen kunt aantreffen. Hier proberen we zeer compact achtergrondinformatie te geven. Als u in een submenu FAQ heeft aangeklikt heeft u alle onderwerpen van dat thema tegelijkertijd op uw scherm staan.

De site is opgezet door Hein Vera en Herman de Wit en wordt tegenwoordig beheerd door de Stichting Geneaknowhow. We proberen de inhoud van deze site zo praktisch mogelijk te laten zijn, de mate van gedetailleerdheid kan per onderwerp verschillen. Soms wordt vooral verwezen naar literatuur, omdat een uitwerking hier te omvangrijk zou worden. We proberen te vermijden om pure geschiedkundige informatie op te nemen, alleen daar waar het direct van belang is om een en ander goed te begrijpen zal een korte geschiedkundige schets worden gegeven.

Niet alles staat in deze FAQ. De site zal nog verder uitgroeien, mede afhankelijk van ingediende vragen. Wilt u kijken of er wellicht in het verleden al een vraag is gesteld over een onderwerp, dan kunt u bijv.in oude berichten zoeken in de nieuwsgroep soc.genealogy.benelux en in andere genealogische forums.Reacties op deze site zijn van harte welkom via email!

Ook stellen we het op prijs als u achtergrondinformatie wilt uitwerken,
maar neemt u dan s.v.p. vooraf even contact met ons op.

Wij ontvangen natuurlijk ook graag uw vraag waarop u het antwoord hier niet heeft gevonden.


© Stichting Geneaknowhow


Terug in de tijd .........

Eind 1999 heeft deze site een verkiezing georganiseerd van de Genealoog van het Millennium waarvan de uitslag hier nog terug te vinden is.

In mei 2000 stonden de initiatiefnemers van deze site in het Utrechts Nieuwsblad in de rubriek "Mens achter de Site". Dit artikel is niet meer in het online archief van de krant te vinden, maar u kunt de tekst hier nog lezen.