DEZE SITE

 

Het doel van deze site is het ondersteunen van de genealogisch onderzoeker met behulp van cursussen. Deze cursussen worden gratis aangeboden en zijn allemaal volledig te downloaden. Er rusten echter wel copyrights op deze cursussen, zodat deze alleen voor privé-gebruik van de downloader te gebruiken zijn.

Op deze site treft u allereerst een oude bekende: de cursus paleografie. Deze cursus is in maart 2000 geplaatst op de site FAQ Genealogie BeNeLux en bleek in korte tijd zo succesvol, dat we hebben besloten om te proberen meer cursussen te gaan aanbieden. Genea-Lokaal is daar het gevolg van. De cursus paleografie telt een vijftiental lessen, opgesplitst in drie blokken. De cursus is zodanig opgebouwd, dat de teksten steeds lastiger te ontcijferen zijn. Maar met wat hulp voorafgaande aan de oefeningen en de mogelijkheid om uw eigen uitwerkingen te controleren, kunt u zich tijdens deze cursus prima bekwamen in het leren lezen en begrijpen van het 16e-19e eeuwse handschrift.
Nieuw is de cursus Middeleeuws Latijn. Deze cursus helpt  u op weg met de grammatica van het Latijn dat rond 1300 werd gebezigd. U krijgt ook hier telkens eerst de nodige instructie en kunt vervolgens zelf gaan oefenen. Deze cursus werd ontwikkeld door dr Kees Smit, die ons de inhoud ter beschikking stelde zodat we deze om hebben kunnen zetten tot de elektronische variant op deze site. 
Vanaf deze site waren na 5 jaren bij elkaar al zo'n 50.000 lessen gedownload.

Als u voor een cursus kiest in het menu komt u allereerst in het submenu. Hier treft u telkens een aantal onderdelen aan: beknopte informatie over de cursus, een kennismaking met de cursus, een downloadpagina en een pagina FAQ waar veel voorkomende vragen en de antwoorden daarop te vinden zijn.
In het hoofdframe worden alle links in fel rood weergegeven.

winnaar 20.000ste download: Ronald Daansen uit Axel
(klik hier voor meer info)

Hein Vera & Herman de Wit,
oktober 2000